Matematicieni români
 
 

Locul trei pe naţiuni pentru lotul feminin de matematică al României

Vă aducem la cunoştinţă apariţia cărţii Analysis and Optimal Control of Phase-Field Transition System: Fractional Steps Methods scrisă de colegul nostru conf. dr. Costică Moroşanu.

Doi români au fost premiati la Congresul European de Matematica din Polonia. Va invitam sa cititi un articol pe aceasta tema.

European Women in Mathematics (EWM) este o asociatie a femeilor din Europa ce au ca si domeniu de cercetare matematica. Societatea sprijina de asemenea cooperarea între membrii sai, participarea la întâlnirile societatii sau diverse scoli de vara. Mai multe detalii referitoare la aceasta se gasesc pe site-ul societatii: http://europeanwomeninmaths.org/ Începând cu anul 2009, doamna lector dr. Ioana Dragomirescu este coordonatorul pentru România al acestei societati si, întrucât domnia sa ar dori sa prezinte în urmatorul Newsletter al asociatiei o situatie a membrilor sa în România, va roaga ca, în situatia în care sunteti membru al EWM sau doriti sa deveniti, sa-i precizati acest lucru la adresa de mail ioana.dragomirescu@mat.upt.ro .

Va prezentam câteva opinii privind starea cercetarii ale lui Jean-Pierre Bourguignon, Peter J. Olver si Wendelin Werner.

Acelora care doresc sa publice în acest site informatii personale ca adresa de mail sau pagina web personala ne pot scrie.